אתם קוראים...
הגיגים ודעות, רמונט בוורמונט

קבלת החלטות

בניגוד לשנים עברו, השנה דווקא לא מניתי לעצמי החלטות לשנה החדשה, בקובץ אקסל חסר-נשמה, או לחילופין – האפשרות המועדפת עליי פי כמה – במחברת נאה וצחה שתיזנח תוך יומיים לטובת מחברת אחרת (כי כידוע, יש לי פֶטיש לצורכי כתיבה). אבל אז התעורר אצלי החשק, בעקבות הפוסט הזה של חברתי ועמיתתי יעל סלע-שפירו, שמעניקה לי השראה בצעדיי הראשונים בבלוגוספירה.

אז מה אני מחליטה?

  1. לא לבזבז כל כך הרבה זמן בכניסה ללוח הבקרה של וורדפרס, רק כדי לבדוק כמה כניסות היו לבלוג שלי מאז הפעם האחרונה, מי הגיע לבלוג ומאיפה, וכמה תגובות היו לי בשעתיים האחרונות (מספיק עם זה, אני אומרת, יש גבול להתעסקות העצמית… ומיד נכנסת לבדוק מה קורה).
  2. מצד שני ומאידך גיסא, לפנות לי זמן כדי להקדיש לבלוג ולכתוב לכם פוסטים לתפארת מדינת ישראל, המגזר (מתרגמים ועורכים) והעדה (חסידי נתב"ג והתפוצות).
  3. מסקנה – להוריד הילוך בעבודה (כדי לפנות את הזמן).
  4. אבל הרי צריך להתפרנס, כי את המשכנתה לא מעניינים בלוגים על תרגום ומסעות בעולם. מכאן נובע: להעלות את תעריפי התרגום שלי (הוצאות לאור, לתשומת לבכן).
  5. להמשיך את הרמונט, ולא רק בוורמונט, גם אם "לא קלה היא לא קלה דרכנו", גם אם "אני נופל וקם נופל וקם".
  6. אי לכך ובהתאם לזאת: לרקוד (זומבה!), להשתמש בהליכון (ולא רק כקולב), לאכול בריא ומאוזן, ובעיקר להתמיד!
  7. וכדי שזה יקרה, לא להלחיץ את עצמי ולא לקחת על עצמי יותר מדי (כי אז אני שוקעת שוב בדפוסים הקודמים של חיי)… מה שמחזיר אותי לסעיפים 1-4.

אם גם אתם רוצים לעשות רשימה של החלטות לשנה החדשה (או לשנתיים-שלוש), מצאתי שבלונה  חביבה וקלה לשימוש, גם למאותגרים אֶקסֶלית (נכון, האקסל חסר-נשמה, אבל השבלונה מגניבה):

101 דברים לעשות ב-1001 ימים*

 

 

* מצאתי את זה פה. Thanks, Jennie.

דיון

7 מחשבות על “קבלת החלטות

  1. נתת לי השראה.
    עד עכשיו לא חשבתי על החלטות לשנה החדשה, אבל אולי – ואני לא מבטיחה כלום – השנה אני אבנה לעצמי מילון מונחים ואפסיק לחפש אותם הדברים 13 פעם.

    בהצלחה לנו!

    פורסם ע"י איריס | 4 בינואר 2011, 11:13
    • זו נקודה כואבת. גם אני לא עושה את זה, בניגוד ליעל החרוצה, ואח"כ אני נתקעת עם אותן מילים שאני אף פעם לא מצליחה לזכור –
      trough, לדוגמה, תקועה לי בראש המילה 'אבוס' ולא יעזור בית דין, בכל פעם שאני צריכה את המילה 'שוקת' אני פשוט לא מצליחה להיזכר בה. אני יודעת שהיא קיימת וזה לא עולה לי בראש.

      תשתמשי בשבלונה, היא באמת כיפית! ובהצלחה לנו!

      פורסם ע"י אינגה מיכאלי | 4 בינואר 2011, 11:21
  2. אוף. כל מה שכתבת כל כך נכון. בהצלחה!!!
    (אני רצה לעשות רשימה משלי)

    פורסם ע"י לאה | 4 בינואר 2011, 12:19
  3. אוי, עמוד הסטטיסטיקה (אצלי בבלוגספוט ולא בוורדפרס, אבל אותו עקרון) זה עניין ממכר לגמרי… אולי באמת שווה לעשות מזה החלטה לשנה החדשה, יחד עם 'להפסיק לבזבז זמן ולשבת על התזה כמו שצריך, דחיל רבאכ'. השניים קשורים כמובן. 🙂

    פורסם ע"י פשוט יעל | 5 בינואר 2011, 12:58
    • או לחזור סוף סוף ללמוד, כי אני מדברת על זה כבר שלוש שנים לפחות…
      או לנסוע לאיטליה לכמה חודשים (לשפר את הידע שלי בשפה), כי אני מדברת על זה כבר 15 שנה לפחות.

      פורסם ע"י אינגה מיכאלי | 5 בינואר 2011, 16:41

מעקב קישורים/Pingbacks

  1. פינגבק: אוצרות, המלצות והחלטות לשנה החדשה « בּלוֹגלוֹבּלי - 21 בדצמבר 2011

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

15% הנחה קבועה לקוראי הבלוג על כל המדריכים והמפות של "העולם"

לחצו על התמונה כדי להיכנס לאתר ולזכות בהנחה

%d בלוגרים אהבו את זה: