לפני כשבוע סיימתי לתרגם את מדריך ניו יורק, הראשון בסדרה חדשה של "טיולי משפחות" בהוצאת DK Eyewitness. כיאה למדריכי ההוצאה, גם אלה צבעוניים מאוד, וגדושים תמונות, מפות ואיורים, כמו שאני אוהבת.
אבל למדריכים הללו יש יתרונות נוספים: כמעט בכל כפולת עמודים יש מסגרות כמו פינת הילד, עם חידון קצר על האתרים הספציפיים שנזכרים במדריך (כולל תשובות במהופך בסוף העמוד), וגם הפניה למגרשי המשחקים הקרובים ולמסעדות או בתי-קפה שמקדמים בברכה ילדים. היה יכול להיות עוד יותר מגניב אם היו מצרפים למדריך גם איזה סודוקו קטן, כמה עמודים בסגנון של חוברת צביעה עם תמונות של אתרים מפורסמים, או אפילו תשבצון – למרות שתשבצים היו יוצרים, כמובן, כאב ראש אחד גדול למתרגמים. לתשומת לבכם, אנשי DK.
על כל פנים, נהניתי לתרגם את המדריך, ואפילו למדתי לא מעט. רוצים דוגמה? סיפרתי לכם כבר בעבר שאני פריקית של אטימולוגיה, נכון? אז הנה פרט קטן שלא ידעתי.
מסורת מימי-הביניים
מקורותיה של הקרוסלה עוד במאה ה-12, כתרגיל רכיבה ערבי ששיפר את כישוריהם של פרשים והכין אותם לקרב. הצלבנים אימצו את הרעיון וחזרו איתו לאירופה. בספרד נקרא התרגיל carosella, דהיינו 'קרב קטן'. במאה ה-16 התפשט המשחק גם לצרפת, ובעלי-מלאכה החלו לגלף סוסי עץ ששימשו את הרוכבים לצורכי אימון. לימים קובעו הסוסים על בימות הסחַרחֶרֶת המוכרת לנו, לצד בעלי-חיים נוספים כמו איילים וחזירים.
אז לכבוד סדרת המדריכים החדשה למשפחות, קבלו חמש אטרקציות לא-כל-כך מוכרות אבל מומלצות מאוד – במיוחד עם ילדים, אבל לא רק. מדריך ניו יורק בתרגום לעברית ובהוצאת שטיינהרט-קציר יראה אור בקרוב.
מוזיאון השיכונים
מוזיאון השיכונים שבלוֹאֶר איסט סייד יחזיר אתכם אל העבר. מאמצע המאה ה-19 ועד שנות ה-30 של המאה הקודמת התגוררו בבניין כמעט 7000 איש מבני מעמד הפועלים. ב-1988 שופצו מן היסוד שש מהדירות בבניין וכיום הן מפיחות חיים בקשיי היומיום של המהגרים, באמצעות שחזורים דרמטיים וסיורים מודרכים. בכל אחד מהסיורים תבקרו בדירה אחת או שתיים [הביקור במוזיאון יקר יחסית, אבל לטעמי שווה].
סיטי איילנד
האי הזעיר (City Island) ששייך לברונקס מרוחק שנות אור מהחיים הקדחתניים במנהטן, ושוררת בו אווירה קסומה של עיירה קטנה מניו-אינגלנד, כולל מאכלי-ים טריים וניחוחות של אוקיאנוס. בקרו באגודה ההיסטורית ובמוזיאון הימי של סיטי איילנד והתוודעו לעברו של האי. מומלץ במיוחד לטייל ברחוב הראשי, City Island Avenue, העשיר בחנויות ובמסעדות דגים, וגם בשלל בתים נאים. [כדי להגיע לכאן תצטרכו לנסוע בסאבוויי בקו 6 לתחנת Pelham Bay Park, ומשם באוטובוס קו Bx29 לסיטי איילנד. זה יכול להיות יום טיול נפלא מחוץ למנהטן].
המגדלור האדום הקטן
המגדלור האדום (Little Red Lighthouse) נבנה ב-1880 והועבר ב-1921 למיקומו הנוכחי, בקטע בוגדני במיוחד של ההאדסון. אבל גשר וושינגטון הענק שנפתח ב-1931 האפיל עליו, והשימוש בו הופסק. ב-1942 כתבה הילדֶגארד סוויפט את ספר הילדים המגדלור האדום הקטן והגשר האפור הגדול, שבו מגלה המגדלור בלילה אפוף ערפל, שעדיין שמור לו תפקיד חשוב. ב-1948 תכנן משמר החופים לפרק את המגדלור, אבל אלפי ילדים שגדלו על ספרה של סוויפט נרתמו להצלתו. כיום זה אתר היסטורי וספרותי המיועד לשימור. מדי שנה בספטמבר מתקיים פסטיבל לכבוד המגדלור, ומאות ילדים באים לחלוק כבוד לשורד הקטן והגאה. [כדי להגיע לכאן סעו בסאבוויי בקו A ל-181st St, ומשם לכו מערבה לכיוון הנהר; המגדלור נמצא כמעט מול גשר ג'ורג' וושינגטון. כדי לטפס אל מרומי המגדל, בקרו באתר במאי-אוקטובר: בשבת השנייה של החודש, 13:00-16:00]
מוזיאון התמונה הנעה
באסטוריה שבקווינס חבוי מוזיאון חדשני ונוצץ (Museum of the Moving Image), אחד המרתקים בעיר. הוא מוקדש לאמנות הקולנוע, הווידיאו, הטלוויזיה והמדיה הדיגיטלית החדשה. תצוגת הקבע 'מאחורי המסך' תפתיע אתכם באוסף מרשים ביותר של מזכרות מהסרטים. ויש גם קולנוע חללי למראה, שבו תוכלו לצפות בהצגה יומית בסרט לכל המשפחה. [ילדים ייהנו מאוד משלל התצוגות האינטראקטיביות, כולל אפשרות לעמוד מול מצלמה וליצור סדרה של תמונות סטילס, שאח"כ תוכלו לקנות בחנות המתנות בתור פליפ-בוק, כזה שמעלעלים בו מהר והתמונות נראות כאילו אתם זזים. כל הפרטים באתר].
הקלויסטרז
החצר הפנימית (Cloisters) היא טירה בסגנון ימי-הביניים, המשקיפה אל ההאדסון. האגף הזה של מוזיאון מטרופוליטן לאמנות נראה ממש כמו באגדות, והיה חזונו של ג'ון ד. רוקפלר הבן, שקנה את שטח האדמה, בנה את הבניין מחלקי מנזרים עתיקים שהובאו לכאן מצרפת, ואז תרם לו אוסף מופלא של אמנות ופתח את המקום לציבור ב-1938. יש כאן שלל ציורים ופסלים מימי-הביניים, וגולת הכותרת היא שטיחי חד-הקרן. [הילדים יתלהבו במיוחד מהבניין עצמו, מהנופים ומהגינות המקסימות. כל הפרטים באתר]
כמו תמיד, אשמח לשמוע גם מכם, במיוחד אם יש לכם המלצות נוספות לטיול בניו יורק.
תמונות: התמונות לקוחות מאתרי האינטרנט (אם תלחצו על התמונה תגיעו לקישור המתאים), וכמה מהן לקוחות מ-Photo Pin החינמי (שוב, יש קישור למקור). את תמונת הרשומה שבעמוד הראשי צילמה אסתר הלק חברתי, בטיול משותף.
תודה, ההמלצות שלך ממש מעניינות! עשית לי חשק לנסוע 🙂
אני שמחה לשמוע 🙂