הנה לכם פוסט קצר לסוף שבוע, עם כמה המלצות ומיני פרפראות שקיבלתי מחברים. שבת שלום!
√ הפינה צל"ש / צל"ג אמנם איננה עוד, אבל כמו שהבטחתי אמשיך להביא לכם פיקנטריה משעשעת, והפעם תמונה שקיבלתי מחברתי ערגה הלר (תודה, יקירתי!). היא צפתה בתוכנית ב-Yes, ונתקלה בתקציר הזה שבתחתית המסך. כיוון שהצילום איננו איכותי, הנה גם הציטוט:
דרמה המתארת את היחסים… בין צ'ארלס דרווין, הוגה תורת היחסות, לבין אשתו…
כותב התקציר התבלבל כנראה בעקבות המילה 'יחסים' שמופיעה קודם; מצד שני, אולי הוא פשוט לא יודע, ועכשיו דרווין מתהפך בקברו ואלברט איינשטיין מורט את שיערות ראשו הלבנות.
√ תודה גם לסיוון מדר, תלמידה שלי לשעבר, ששלחה לי קישור למילון אטימולוגי נוסף ומעניין. אז אם לא הכרתם, הוסיפו למועדפים: Online Etymology Dictionary.
√ אמש, בארוחת ערב עם חברות, דיברנו על בעיות הזיכרון שלנו בגילנו המופלג, ועל מיילים שהולכים לאיבוד בתוך המבול ששוטף את ה-Inbox. אז הנה לכם פטנט (שרה, אורלי ואסתר, זה בשבילכן!), NudgeMail. זו דרך פשוטה לדחות את המענה למיילים בלי לשכוח מהם לגמרי. כל מה שצריך לעשות הוא לשלוח את המייל לאפליקציה החביבה הזו, בציון המועד שבו תרצו לקבל אותו בחזרה. למשל: feb12@nudgemail.com. אין צורך בהרשמה מראש. נסו ותיהנו.
איזה תזמון, אתמול בדיוק עלה עניין האטימולוגיה העברית באיזה מקום שהייתי בו. יש מילון אטימולוגי מומלץ לשפה העברית? מקוון או לא..?
אני לא מכירה… ניסיתי לחפש טיפה בגוגל ומצאתי את זה:
ישנם לא מעט ספרים בנושא. יש את הספר של י' קוטשר – "מילים ותולדותיהן", ששם הוא מביא מילים נבחרות; יש את הספר "מוצא המלים" של אברהם שטאל;
אבל אולי מישהו מחבריי המתרגמים ידע לענות לך.
חיפשתי בעבר בגוגל, ולא מצאתי איזה המלצה אידיאלית. אולי זה שוק פתוח ואם אי פעם בעוד כמה גלגולים תהיי לי הוצאת ספרים יהיה אפשר למלא חור זה p:
לא נראה לי שממילון אטימולוגיה תמצא פרנסה כהוצאה לאור, אבל אם תפתח הוצאה אתה יודע למי לפנות 🙂